depositum

Har du spørgsmål om hvordan, hvor og om du kan returnere de tomme flasker med dine ølspecialiteter til Bierothek®? Hvor meget pant får du tilbage fra hvilken flaske, og hvordan kan du genkende det?

Vi vil nu afklare alle dine spørgsmål om pantsystemet hos Bierothek®.

Tip: For at spare dig selv nedenstående tekst: Giv de flasker, du har købt hos Bierothek® til en af vores stationære Bierothek® filialer   tilbage og få dine indskudspenge tilbage med det samme, enkelt og nemt. Og husk: Med disse penge kan du straks forkæle dig selv med en ny smagsoplevelse med en af vores øl. For alle ved, at indskudspenge kun gør din pung fed og klirrer i lommen.

Vil du fortsætte med at læse? Så lad os gå: Der er to pantsystemer, der er til stede i Tyskland: envejs- og genanvendelige pantsystemer.

ENGANGS

Siden 2006 kan alle, der har en engangspantflaske, returnere den, hvor der sælges engangsdrikemballage i samme type materiale. Selvom automaterne ofte ikke tager imod dem alle, kan du nemt returnere dem ved kassen og få dit depositum.

DPG-systemet (Deutsche Pfandsystem GmbH-systemet) refererer kun til envejs-pantsystemet, men ikke til det genanvendelige pantsystem eller returnering af drikkevarekasser.

DPG-logoet ovenfor hjælper dig med at genkende engangsemballage. Du får normalt 25 øre i retur for hver engangspantemballage. Denne emballage føjes tilbage til en genbrugscyklus for at beskytte miljøet, ligesom i det genanvendelige system.

GENANVENDELIGE

Når de genanvendelige pantflasker afleveres, returneres flaskerne til aftapperen. Dette skyller og renser dem, indtil de kan fyldes op igen. Dette har den store fordel, at det skåner miljøet, og vi efterlader et mindre CO2-fodaftryk. Det betyder, at flasker kan genbruges omkring 50 gange.

Du kan genkende dine genanvendelige flasker, for eksempel på logoerne ovenfor. De er ofte mærket med etiketter som lejeflaske, pantflaske, genanvendelig eller genanvendelig flaske.

Det genanvendelige flaskepantsystem er frivilligt. Det betyder, at sælgere frivilligt kan tage imod MW-flasker, der ikke er i deres sortiment og er købt andre steder. Kommer MW-flaskerne fra sælgers sortiment, tager han dem tilbage og tager dem med tilbage til sin aftapper eller producent, hvor de bringes tilbage i form og kan bruges igen.

Du får normalt 8 øre for øl MW flasker. For specielle flasker, såsom swing top-flasker, kan panten også være højere. Individuelle beholdere, såsom St. ERHARD Original, har et depositum på 15 cent. Panten kan variere for flasker fra udlandet (belgiske øl normalt 10 cents).

Generel information

Øl fra lande uden pantsystem, såsom Schweiz eller USA, har også enten et engangs- eller genanvendeligt logo. Så du får helt sikkert dit depositum tilbage fra os. Indlånsrenterne for udenlandske øl, som ofte belgiske øl, kan dog variere.

FARE!!! Hvis flasken ikke længere viser, at det er en pantflaske (f.eks. er etiketten revet af), må sælgeren ikke tage flasken tilbage, og du får muligvis ikke dit pant tilbage. Hvis det er tilfældet, så er du heldig, for han gør det bare af god vilje.

Indbetalingsoversigt

Du kan finde yderligere information om indskud på DPG's hjemmeside på www.dpg-pfandsystem.de

Desværre er der endnu ingen Bierothek®-afdeling i nærheden af dig (Bierothek® Bamberg, Bierothek® Leipzig, Bierothek® Stuttgart, Bierothek® Erfurt, Bierothek® Nürnberg, Bierothek® Erlangen, Bierothek® Fürth, Bierothek® Frankfurt, Bierothek® München). eller har du bestilt fra vores online shop? Så kunne du logisk nok putte dine tomme flasker i en pakke, sende dem til os og få pantpengene tilbage fra os. Det giver dog ikke meget mening, da du normalt skal betale mere porto, end du får tilbage som depositum.

Fordi vi tænker på dig, råder vi dig til, som beskrevet ovenfor, at aflevere dine flasker til en drikkevareforhandler, du har tillid til eller for eksempel til Lidl (Lidl har et stort udvalg af pantemballage med DPG-logoet, som de tager tilbage, og du får dine penge tilbage). Du kan selvfølgelig også returnere din pantemballage til alle andre discountbutikker, supermarkeder mv.

Medmindre du vil beholde dine smykker fra vores sortiment som dekoration eller souvenirs, og din lejlighed ikke allerede er sprængfyldt med ølflasker fra Bierothek®, er der kun én ting tilbage at sige:

Kom forbi vores plads, aflever de flasker du har købt hos os og afhent panten på stedet. Lad samtidig vores motiverede medarbejdere i dit Bierothek® rådgive dig om nye øl eller klassikere. Vi finder også den øl, der er perfekt skræddersyet til dig. Eller bare forær en selvsamlet ølpakke med et elegant Bierothek® glas til venner, partnere eller familie.

Vi ser frem til dig og dit besøg.

Dit Bierothek®

;