Pilsner

Pils-ølstilen er den mest populære ølstil i Tyskland. Den undergærede øl tilhører pilsnerklassen og er derfor gæret ved 4-9°C.

Den i øjeblikket mest populære ølstil i Tyskland opstod i Pilsen (nu Tjekkiet) i det 19. århundrede. Der var allerede en øl der dengang, men den var ikke særlig populær, fordi den simpelthen var af dårlig kvalitet. Derfor blev en bayersk bryggermester fra Villshofen tilkaldt til Pilsen, som skabte en ny ølstil. Dette var fuldstændig overbevisende og begyndte sin succeshistorie over hele verden.

I en Pilsner er fokus udelukkende på humle. Maltagtige og søde smag er kun sekundære. Den slanke fyldige øl har omkring 5 % alkohol og en lys til gylden farve.

Der er mange forskellige typer svampe, der har udviklet sig gennem tiden. De mest kendte er "bayerske pils", "bohemiske pils", "amerikansk pils" og "nordtyske pils", som har en humlet, bitter smag. Ideelt set bør en Pilsner drikkes ved en temperatur på omkring 8°C.

I 2014 vandt Schönramer Pils fra Private Landbrauerei Schönram endda førstepladsen som Pils fra Tyskland ved World Beer Cup og blev hædret med titlen "Best Pils in the World".